Начало Другата България Трагедия в Англия
18860B97 60E1 4137 AF33 D1790D10D8AA cx0 cy9 cw0 w1200 r1

Трагедия в Англия

260
0
Сподели новината.

Британски полицай е застрелян от мъж, задържан в ареста в Южен Лондон в ранните часове днес, съобщава „Ройтерс“.

Полицията съобщи, че инцидентът е станал, докато мъж е бил задържан в ареста Кройдън около 2:15 ч. местно време. Неназованият полицай е бил лекуван на място и откаран в болница, където е починал.

На мястото на стрелбата е задържан 23-годишен мъж, който е откаран в болница, като също е получил огнестрелна рана. Той е в критично състояние.

Полицаите не са открили огън, като Би Би Си уточнява, че се смята, че мъжът се е самопрострелял.

„Това е наистина шокиращ инцидент, при който един от нашите колеги загуби живота си при най-трагичните обстоятелства“, заяви шефката на лондонската полиция Кресида Дик.

„Ние сме в ранните етапи на разследването и все още работим за установяване на обстоятелствата около инцидента и ще предоставим допълнителна информация, когато разполагаме с такава“, допълни тя.

Британският вътрешен министър Прити Пател каза, че е шокирана и натъжена от убийството.

Това е тъжен ден за страната ни и още едно ужасно напомняне за това как нашите полицаи всеки ден се излагат на опасност, за да пазят останалите в безопасност„, отбеляза Пател.

Британските полицаи обикновено остават невъоръжени, а проучване от 2017 г. показа, че повечето не искат да носят редовно оръжия.

„Това е крайно опустошителна и сърцераздирателна новина“, коментира Джон Аптър, председател на Националната полицейска федерация, която представлява редовите полицаи в Англия и Уелс.