Тормозили системно момчето, намушкало 16-годишен

0
380
nozh
Сподели новината.

Момчето, намушкало 16-годишен с нож, е било системно тормозено в училище. Това заяви адвокатът му – Ивайло Абаджиев в ефира на bTV.

Нападателят се казва Данаил Бейгберди. Той е от ирански произход, но е роден в България.

Данаил е бил тормозен от съученици в продължение на цялата учебна година, обясни адвокатът му. Момчето е било наричано “педераст” и “джихадист”. Съучениците му публикували колажи с негови снимки, където той изпълнявам хомосексуални действия.

Арабаджиев е категоричен, че нападателят е дете и не знае какво е направил. Едва сега осъзнава какво се е случило, посочи той. Всеки път Данаил питал как е пострадалият му съученик.

Проблемът според Абаджиев е в това, че нито родители, нито учители са взели мерки. Родителите са неглижирали проблема.

“Родителите са пропуснали, неглижирали са нещата. Искали са да сменят вече училището, знаели са, че има проблем.

Има данни, че в училището са знаели, че е имало някакви проблеми, но и преподавателите не са обърнали достатъчно внимание”, обясни адвокатът на момчето. “В случая става въпрос за едно дете – той, когато е отишъл на мястото, е видял брата на едно от момчетата и е помолил да го извика.

Кой, който е тръгнал да убива, ще си викне свидетели”, разказа Абаджиев. “Това дете е искало да извади ножа, да го покаже и мъчителите му да спрат да го тормозят – това е”, отсече адвокатът. На момчето е наложена мярка за неотклонение постоянен арест, която вече е обжалвана.

--------------------------