Китай наказа близо 37 000 чиновници заради корупция

0
276
Китай наказа близо 37 000 чиновници заради корупция
Сподели новината.

Китайската агенция за борба с корупцията наказа 36 618 държавни служители през първата половина на 2018 г. заради нарушаване на строгите правила за пестеливост на Комунистическата партия.

Сред потърпевшите са служители от всякакъв ранг, включително и един „на министерско ниво“, съобщи държавната информационна агенция Xinhua.

Най-честите престъпления сред държавните служители са присъждане на неразрешени бонуси, размяна на подаръци и злоупотреби с държавните автомобили, твърдят от Централната комисия за инспекция на дисциплината към Комунистическата партия.

Китай въведе 8 правила през 2012 г., за да подобри поведението на длъжностните лица, което включва забрани за прекомерно харчене.

Президентът Си Дзинпин ръководи мащабна кампания за изкореняване на корупцията, откакто дойде на власт преди повече от 6 години, като прати в затвора десетки висши държавни служители.

Той предупреди по-рано този месец, че борбата срещу корупцията все още не е приключила, а Комунистическата партия все още е пълна с „нечисто мислене, нечиста политика, нечиста организация и нечисти стилове на работа“.

--------------------------