неделя, юли 21, 2024

Тежки дни настъпват в Кипър

Date:

Сподели новината.

 

От 05:00 ч. тази сутрин в Кипър влизат в сила по-строги мерки за борба срещу разпространението на коронавируса, предаде БНР. Мерките се налагат заради рязкото нарастване на случаите на новозаразени.

Кипърското правителство постанови задължително носене на маски на открито, а в две области се въвежда комендантски час.

Използването на маска става задължително на всички открити обществени пространства за всички граждани над 12-годишна възраст. Изключение е възможно само по време на спортни занимания. Досега това изискване важеше само за затворени помещения.

Ограничават се и събитията с повече хора. До 10 души е разрешеният максимален брой за събирания в частни домове и на публични места.

В заведенията за обществено хранене ще се обслужват най-много до 75 души на закрито и 150 души на открито, като най-много 6 души могат да седят на една маса.

Допълнителни мерки, освен въведените за цялата страна, се предприемат в двете най-силно засегнати области Лимасол и Пафос – от общо петте административни района в страната.

В тях се забранява движението на гражданите от 23:00 ч. до 5:00 ч. сутринта, допускат се само спешни медицински случаи и работещи по това време.

Ресторанти, кафенета, барове и други заведения за обществено хранене в Лимасол и Пафос ще затварят в 22.30 ч.

В двата града се преустановяват всички следобедни извънкласни дейности на децата под 18-годишна възраст, като футбол, танци, плуване и др.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Кипър е пред блокада

Правителството на Кипър прие десет нови мерки, насочени към...

Кипър бие шута на коронавируса

От началото на май се очаква Кипър да започне...

Невероятен ужас! 8-годишно българче почина в Кипър

8-годишно момиче от България почина от септичен шок след...