вторник, юли 23, 2024

Страшна трагедия с 15 -г. момиче край Пазарджик

Date:

Сподели новината.

Непълнолетно момиче се e удавило след падане в напоителен канал. Сигнал за инцидента бил получен вчера в ранен следобед на телефон 112 в РУ-Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР-Пазарджик.

По първоначални данни група деца и техни близки били в землището на пазарджишкото село Црънча. 15-годишно момиче от Ракитово паднало в напоителен канал “Алеко Потока“, който по това време е пълен с бързотечаща вода.

 

Течението лесно повлякло детето по посока на съседното село Паталеница. На мястото пристигнали дежурни автопатрули на РУ-Пазарджик и пожарникари от РСПБЗН-Пазарджик. На около километър по течението екипите открили и извадили от канала тялото на удавилото се момиче.

Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Припомняме, че категорично се забранява къпането в язовири, микроязовири, напоителни канали, изкопи запълнени с вода, изкуствено създадени езера. Това крие сигурен риск за живота и здравето на решилите да се разхладят в тях.

Собствениците на тези водоеми имат задължението да ги обезопасят с лесно забележими знаци, забраняващи къпането, на които се посочва конкретната опасност.

Табелите се поставят на разстояние не по-голямо от 200 м между тях. В летните горещини не бива да се влиза в необезопасени и охранявани водоеми – канали, язовири и микроязовири, реки и потоци.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия! Тираджия загина на АМ Струма

Тираджия загина в катастрофа на автомагистрала "Струма", преди граничен...

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...