вторник, юли 23, 2024

Добрич е в капан, градският транспорт спря

Date:

Сподели новината.

Градските автобуси в Добрич не изпълняват курсовете си. Шофьорите по градските линии са пред депото.

Те обясниха, че са дошли на работа в 4:00 часа сутринта и са разбрали, че нямат разписани пътни листи и няма как да изпълнят курсовете.

Общинският съветник Йордан Йорданов посочи, че в момента се водят разговори с ръководството, като временният управител не е дошъл на работа, предаде dariknews.bg.

Има и много оплаквания за това от граждани в социалните мрежи, че чакат по спирките и закъсняват за работа. Шофьорите казаха, че имат готовност да тръгнат, стига да им разпишат пътните листи.

На място е и заместник-кметът на община Добрич Павел Павлов. Дойдоха и общински съветници, както и председателят на постоянната комисия по транспорт в Общинския съвет.

Вчера Общнският съвет утвърди избора на нов управител на дружеството. След конкурс на поста бе избран Георги Минков. С решението на ОбС се определя, че в двуседмичен срок от влизане то му в сила  кметът да сключи с избрания кандидат договор за възлагане на управлението.

 

Възлага на новоизбраният управител да поеме управлението на общинското дружество след вписването му в Търговския регистър към Агенция по вписванията, пише pronewsdobrich.bg.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия! Тираджия загина на АМ Струма

Тираджия загина в катастрофа на автомагистрала "Струма", преди граничен...

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...