Спецполицаи щурмуваха дома на известен гангстер, откриха килограми дрога и боен арсенал

0
600
iliqn varsanov kliuna beshe porychal ubiijstvoto mi 27650
Сподели новината.
Наркоиграчът Илиян Варсанов, който изгря още в мутренските години покрай Демби и Клюна, е арестуван зрелищно заедно с гаджето му. Двамата били закопчани с белезници в понеделник късно вечерта в апартамента им в столичния квартал „Красно село“. Това съобщиха от МВР и прокуратурата пред „Телеграф“.
До ареста на Варсанов се стигнало, след като наркодилър разкрил, че зарежда стока от него. По време на обиска станало ясно, че бандитът е превърнал жилището си в своеобразен магазин за дрога и оръжия. Полицейската хватка покрай Варсанов се затегнала в понеделник, когато полицаи от 3-то РПУ получили сигнал, че дилъри пласират дрога в кварталите „Красна поляна“, „Илинден“, „Възраждане“, „Света Троица“.
Ченгетата незабавно започнали работа по тях и закопчали пласьор с няколко криминални регистрации. В хода на разпита той директно обявил, че зарежда от Варсанов, като посочил и адреса му – апартамент на ул. „Хубча“.
Незабавно към адреса тръгнали ченгета, които изловили Варсанов пред блока му, докато разговаря с мъж. За секунди и двамата били оковани с белезници. По време на обиска в дома на Илиян била закопчана и приятелката му Веселина, тъй като и в нея открили дрога. Из целия апартамент имало различни по вид и количество наркотици – близо килограм и половина амфети, коноп, кокаин, хероин, както и 15 000 лв.
Полицаите останали изумени, след като се натъкнали на 10 газови пистолета с изтрити номера, както и калашник.
В момента Илиян Варсанов е в условията на условна присъда за наркотици. Той е с дебело досие, в което е вписал, освен дрога, и участие в организирана престъпна група за наркотици, изнудвания, побои и т.н.
--------------------------