Сопот потъна в скръб

0
40
candle 2038736 1920
Сподели новината.

Почивай в мир, Коце!

 

Дано си на по добро място братле. Почивай в мир!

 

Почивай в мир братленце!

 

 

 

Това пишат на стената във фейсбук профила на Костадин Дончев съкрушени приятели и близки. Припомняме, че рано тази сутрин 27-годишният млад мъж загина при инцидент във ВМЗ Сопот по време на работа.

 

Инцидентът е станал около 6.30 ч. тази сутрин в 241 цех на завода в Сопот. От оиръжейницата съобщиха, че  по своя инициатива и в грубо нарушение на правилата за безопасен труд Костадин Дончев се е качил на телфер /съоръжение с повишена опасност/, за да забърше конденза от изпаренията на ваните, без да спре тока.

 

 

Починалият млад мъж е от Сопот, работил е като „галванизатор цианови вани“ в 241 цех. Работи във ВМЗ от 3 май, т.г. и по думите на прекия му началник е бил изключително добър работник, бързо навлязъл в спецификата на работата.

 

Преминал е първоначален инструктаж, и оттам нататък всеки ден – ежедневен инструктаж, включително и тази сутрин. Тази сутрин обаче нарушил правилата за безопасност и това довело до фаталния инцидент.

 

 

 

В завода в Сопот са потресени от драмата. Жалят за Костадин. Разказват, че Костадин имал приятелка, а родителите му били в Гърция.

 

В официалното си съобщение ВМЗ съобщи, че ще поеме всички разходи по погребението на младия мъж.

--------------------------