Сподели новината

В Шумен ще се реализират частни инвестиции в размер на над 120 милиона лева. Това ще разкрие голям брой нови работни места и ще даде голям тласък на местната икономика. Три нови завода ще бъдат открити още през тази година.
„Алкомет“ извършва много сериозна инвестиция. Тя е в размер на 69 милиона лева.Проектът на производителя на алуминиеви продукти се изпълнява на три фази, които трябва да приключат до края на 2018 г. Целта е да се увеличи капацитетът с 30% и да се намалят разходите за производство. Инвестицията ще позволи на компанията да навлезе на нови пазари, като фокусът е насочен към секторите на лекарствата и автомобилната индустрия. От общата сума 24 млн. лв. са собствени средства, а 45 млн. лв. са заем. Очаква се инвестицията да се изплати за пет години. Публичното дружество се контролира от турската FAF Metal.

Турската компания Cambro Ozay Plastik, която е дъщерна на американската Cambro, изгражда предприятие за кухненско и столово оборудване. Планът стана ясен още миналата година, но конкретната инвестиция се разбра, след като проектът беше сертифициран през лятото. Чрез българското си дружество „Камбро озей БГ“ компанията закупи 20 дка терен в индустриалния парк на Шумен, където ще бъде разположена фабриката. Докато приключи строителството, фирмата е наела помещения под наем, където вече работят около 30 души.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук