Ще изграждат нов завод в Чипровци

0
1125
cc43a2b67156345f4a37b17dbefc2fd4 900
Сподели новината.

„Чипровско пиво“ ще е марката на бирата, която ще се произвежда в балканското градче. Местна фирма е внесла инвестиционно предложение за „малка независима пивоварна“, обясни главният технолог на пенливата течност- Цветомир Стефанов.

„Пивото, което ще се произвежда в Чипровци, ще носи търговската марка „Чипровско пиво“. Като нашата цел е да произвеждаме пиво по традиционни технологии, но и да вкараме модерна жилка в него. Да съчетаем модерното с традицията. Планираме да са два вида бира. Обикновен светъл пейл ейл /традиционна светла английска бира- б.р./ и червен ейл /ирландска бира/, който се произвежда с шест вида малц и е фаворит на женската аудитория. Ще направим преустройство на вече съществуваща сграда, която е със статут на център за демонстрация на местни занаяти. Преустройваме я да бъде малка независима пивоварна. Планирали сме да настаним там оборудване с капацитет около 200 литра на варка. Това ще ни позволи месечно да произвеждаме около тон и половина от пенливата напитка“, каза Стефанов.

Инвеститорите се надяват „Чипровско пиво“ да се появи на пазара през пролетта на следващата година.

„Надяваме се да е съвсем скоро. Останали са едни нормативни изисквания да покрием. Правим всичко по силите си и се надявам до началото на пролетта да сме готови и да задоволим потребностите на всеки един клиент“, обясни Цветомир Стефанов.