сряда, февруари 28, 2024

СЕК за “Синя зона”: Трябва прозрачност и отчетност, за да се гарантира, че приходите се използват ефективно и според обществените нужди

Date:

Сподели новината.

От ПП “Средна европейска класа” заявиха, че е важно да се осигури прозрачност и отчетност, за да се гарантира, че постъпленията от “Синя зона” в Бургас се използват ефективно и според обществените нужди. Ето какво написаха от партията на страницата си във Фейсбук:

Сините зони за паркиране са предназначени да улеснят краткосрочното паркиране в гъстонаселени градски райони. Те целят да подобрят достъпа до местни бизнеси и услуги, като същевременно намаляват трафика и замърсяването. Потребителите обикновено плащат такса за ограничен период от време.

Успехът на такива зони зависи от ефективното управление на приходите, подходящо ценообразуване и стриктно прилагане на правилата.

Приходите обикновено се използват за поддръжка и подобрение на паркинг инфраструктурата, пътни ремонти и транспортни проекти.

Важно е да се осигури прозрачност и отчетност, за да се гарантира, че средствата се използват ефективно и според обществените нужди.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагично самоубийство в Крайморие

Около 15.20 ч. днес в четвърто Ру Бургас е...

Свещеници със скъпарски коли взривиха Кюстендил с безобразни изцепки

Жители на Кюстендил твърдят, че свещеници редовно паркират скъпите си...

Ядpeнитe oтпaдъци oт AEЦ “Koзлoдyй”: Πoгpeбaни зa вeчни вpeмeнa в Дoбpyджa или Cтpaнджa?

Бългapия e eднa oт 12-тe дъpжaви-члeнĸи нa Eвpoпeйcĸия cъюз,...

Кирил Вътев подписа споразумение с 5 организации за подпомагане на земеделието

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и пет...