четвъртък, юни 13, 2024

СЕК за “Синя зона”: Трябва прозрачност и отчетност, за да се гарантира, че приходите се използват ефективно и според обществените нужди

Date:

Сподели новината.

От ПП “Средна европейска класа” заявиха, че е важно да се осигури прозрачност и отчетност, за да се гарантира, че постъпленията от “Синя зона” в Бургас се използват ефективно и според обществените нужди. Ето какво написаха от партията на страницата си във Фейсбук:

Сините зони за паркиране са предназначени да улеснят краткосрочното паркиране в гъстонаселени градски райони. Те целят да подобрят достъпа до местни бизнеси и услуги, като същевременно намаляват трафика и замърсяването. Потребителите обикновено плащат такса за ограничен период от време.

Успехът на такива зони зависи от ефективното управление на приходите, подходящо ценообразуване и стриктно прилагане на правилата.

Приходите обикновено се използват за поддръжка и подобрение на паркинг инфраструктурата, пътни ремонти и транспортни проекти.

Важно е да се осигури прозрачност и отчетност, за да се гарантира, че средствата се използват ефективно и според обществените нужди.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Край на 20-г. сага за АМ „Струма“, пътуването към Гърция ще стане песен

Министерство на околната среда и водите, след 6 месечни...

Психар вилнее в Търново

Психичноболен мъж напада хора по улиците на Велико Търново....

Баща и син германци отвлякоха и разчлениха сънародник в село край Балчик

Варненският апелативен съд постанови 20 години затвор за Ралф...

Пожар пламна във влака Бургас – София

Пожар е избухнал в бързия влак Бургас - София,...