Сподели новината.

Екстрадират от България серийния крадец Гавин, обрал редица магазини с бандата си в Ливърпул, който преди седмица бе арестуван в Бургас. Той бе задържан на пункта на КАТ докато опитвал да регистрира нов автомобил.

Както Флагман.БГ писа Гавин бе обявен за издирване с Европейска заповед за арест още през 2015 г. Оказа се, че от тогава досега той е живял в Бургас.

Бургаският окръжен съд е допуснал изпълнението на заповедта за арест и така Гавин ще бъде изпратен във Великобритания, където ще бъде съден за престъпленията си. Англичанинът е изразил доброволното си съгласие да се прибере в родината си.

Пълен абсурд! Издирван от Великобритания крадец задържан в Бургас

Същият е обвинен в това, че в периода между 28 октвомри 2014 г. и 19 април 2015 г., заедно с бандата си (всички други членове на която вече излежават присъдите си – между 20 и 28 месеца затвор) е обрал верига магазини за домашни потреби.

Ролята на Гавин била да разсейва персонала докато другите всъщност прибирали различните вещи. Според законодателството във Великобритания той може да получи наказание „Лишаване от свобода“ до 7 години.

Флагман.бг