събота, юни 15, 2024

Съдът в Стара Загора прати изверг зад решетките

Date:

Сподели новината.

Осъдиха на седем години “лишаване от свобода” при първоначален “строг” режим 41-годишния М.С. за нанасяне на телесна повреда и противозаконно лишаване от свобода на жена в условията на домашно насилие. Това съобщават от Районната прокуратура в Стара Загора на официалната си интернет страница, предаде БТА.

Деянието е извършено в Казанлък.

Мъжът е признат за виновен, че от неустановена дата през август м.г. до 5 септември м.г. той е лишил пострадалата противозаконно от свобода в продължение на повече от две денонощия, като деянието е извършено в условията на домашно насилие и по мъчителен и опасен за здравето на жената начин. Той е причинил на З.К. тежка телесна повреда – загуба на всички пръсти на дясната ръка, уточняват от обвинението.

М.С. и З.К. живеели от 17 години на семейни начала и имат четири деца. По делото е установено, че той е извършвал системно насилие спрямо жената, посочват от прокуратурата. Налагани за му ограничителни мерки по Закона за защита от домашното насилие.

На неустановена дата през август м.г. той е нанесъл побой над пострадалата с дървената дръжка на лопатата, като я удрял многократно по главата, по ръцете, и по цялото тяло. Пострадалата пазила главата си от множеството удари с двете си ръце, като така получила тежка травма на дясната ръка – от ударите бил откъснат средният ѝ пръст.

М.С се уплашил да не бъде осъден, ако някой види последиците от тежкия побой, който нанесъл на пострадалата и решил да я лиши от правото на лечение и от правото свободно да излиза от апартамента им. Той я е държал заключена в апартамента и не ѝ давал да излиза, като я заплашвал, че ще я пребие още по-лошо, ако излезе или се свърже с близките си.

На 5 септември м.г. бащата на пострадалата съобщил на спешен телефон, че не е виждал дъщеря си повече от месец и има съмнения, че М.С. я държи заключена в дома им.

Явилите се на място полицейски служители са установили, че жилището е затворено, но от него се чува шум, посочват още от Районната прокуратура. Със съдействието на екип на Пожарна безопасност и защита на населението отворили вратата и открили пострадалата и едно от децата ѝ. Жената била в тежко състояние с множество травми. Приведена била в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, където били ампутирани всички пръсти на дясната ѝ ръка поради развита гангрена.

Районният съд в Казанлък е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като М.С. се е признал за виновен по повдигнатите обвинения. Съдът му е наложил общо наказание по всички обвинения до размера на най-тежкото, предвидено в закона за подобни деяния, а именно десет години и шест месеца “лишаване от свобода” при първоначален “строг” режим. Определеното наказание е намалено с една трета и следва М.С. да изтърпи наказанието от седем години затвор при първоначален “строг” режим.

Спрямо обвиняемия беше взета постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”, считано от 7 септември м.г., а Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт срещу него на 14 април т.г.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ужас край Омуртаг: Автобус с деца от Добрич катастрофира

Автобус с деца от Добрич катастрофира на територията на...

Страховита суперклетка помете Троян и остави трупове

Мощна суперклетка премина през Ботевград, Етрополе и Троян. Чудовищна...

Ужасяваща гледка в Чепеларе, бус мина през главата на дядо и го уби на място

Възрастен мъж е загинал на място, след като е...

Край на 20-г. сага за АМ „Струма“, пътуването към Гърция ще стане песен

Министерство на околната среда и водите, след 6 месечни...