Майцеубиецът Антон изнагля в съда с нова версия за зверството, потресло Ловеч

0
138
sad 780x470 1 780x470 1 780x470
Сподели новината.

Окръжният съд в Ловеч постанови постоянна мярка „задържане под стража“ на 19-годишния ученик в Професионалната гимназия по механоелектротехника Антон Василев. Той бе задържан за убийството на майка си.

В куфар в мазето е било скрито тялото на убитата в Ловеч жена

По време на днешното заседание прокурор Румен Петров заяви, че при първите два разпита на Василев той подробно е обяснил как е извършил престъплението. След като прекарал една нощ със съкилийника си, на третия разпит е отрекъл всичко и е обвинил за убийството на майка си нейния приятел.

Според прокурора има безспорни доказателства, че той е извършил престъплението. Експертиза ще установи как е настъпила смъртта на жената.

За подобно тежко умишлено престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Решението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

След жестоко убийство в Ловеч: 19-годишен крие в мазето тялото на майка си два месеца

Още в съдебната зала обвиняемият каза, че ще обжалва мярката за неотклонение и желае да присъства на съдебното заседание. Служебният му защитник Валентина Недялкова посочи, че предстои да обсъди с обвиняемия неговата позиция и последващите действия.

--------------------------