вторник, юли 23, 2024

Психар вилнее в Търново

Date:

Сподели новината.

Психичноболен мъж напада хора по улиците на Велико Търново. Само за ден в полицията са получени сигнали за три случая. Полиция и прокуратура го задържат, но здравните власти го пускат, след което мъжът продължава с набезите срещу хората.

След подадени сигнали, полицията и прокуратурата го задържат, но здравните власти го пускат и нападенията продължават. Оказва се, че мъжът е с адресна регистрация във Варна, където също има потърпешви от него. Той е бил задържан многократно и във Варна, подадени са 29 сигнала срещу него, но те са прекратени, тъй като той не може да носи наказателна отговорност.

Сред пострадалите от набезите на психичноболният мъж е и неговият баща Милен Миланов.

„Той се дрогира от 14-годишен. Викаха мен и съпругата ни, ни викаха през два дни в полицията, защото местоживеенето му е на нашия адрес. Но той постоянно си сменя местонахождението и се крие.

Ако направи поразия във Варна, утре може да бъде в Търново или в Пловдив. Във Враца е разбил автомобил, взел в моторна резачка, но след като го хващат и разпитват, след това го пускат”, разказа той.

Той обясни, че синът му го е нападал три пъти с нож. “Отивам да купя хляб, той ме е видял. Крие се зад вратата, аз излизам от магазина, не го виждам. И зад вратата посяга ми с нож, момчето в магазина излиза и успява да му избие ножа.

И тогава го прибраха вече. Лежа в Ловеч, лежа година, година и два месеца някъде. Пускат го, една-две седмици кротува и после почва същите работи. Дрогира се, краде колелета, чупения на коли, сбивания с хората”, посочи Миланов.

“Освидетелстван е. Той знае. Казва “Мога да си правя каквото си искам”, добави той.

„Страшен манипулатор е. В съда казва, че е нормален. Разказва, че ние с майка му, му купуваме наркотици”, казва бащата.

Потърпевша жена, която иска да запази анонимност, обясни, че психичноболният мъж чупи стъклата в блока, в който живее, реже гуми на автомобилите, хвърля камъни по прозорците, заедно с други хора, стреля с въздушен пистолет.

В момента агресивният мъж е настанен в психиатричната болница в Церова кория.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия! Тираджия загина на АМ Струма

Тираджия загина в катастрофа на автомагистрала "Струма", преди граничен...

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...