вторник, юли 23, 2024

Продажбата на билети за градския транспорт в София е спаднала почти двойно след поскъпването им

Date:

Сподели новината.

Поскъпването на билетите за градския транспорт в София е намалило продажбата им почти двойно. За последните 7 месеца от миналата годината се отчита спад с 43% спрямо същия период на 2015 г. Това заяви пред “Фокус” директорът на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Христиан Петров.
От 1 юни миналата година еднократното пътуване в столицата поскъпна с 60% – от 1 лв. на 1.60 лв. Продажбата на карти за 10 пътувания също е намаляла заради по-високите цени. Спадът е от 29%.
Очаквано има сериозен ръст в издаването на абонаментни карти, тъй като тяхната цена не бе променена. За периода от юни до декември 2016 г. са продадени с 48% повече карти спрямо същия период през 2015 г.
“Цената на еднодневните карти, която е 4 лв., също не беше променена и това увеличи трикратно тяхното търсене. От тях са продадени 1 081 334 бройки при 356 602 през същия период на 2015 г.”, заяви Христиан Петров.
По данни на ЦГМ през 2016 г. броят на глобените пътници без билет е 23 753. Според Петров тенденцията пътуването без билет да намалява е все по-голяма.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ВАС прекрати делото, заведено от Мая Манолова срещу демонтажа на паметника на Съветската армия

Върховният административен съд обезсили разпореждане на Административен съд София-град,...

Вандали изпотрошиха над 60 спирки в София, а щетите са за над 60 хил. лв.

Все повече спирки в София стават обект на вандалски...

Кола се заби в стълб на метри от автобусна спирка в София (СНИМКИ)

Кола се заби в стълб близо до автобусна спирка...