Президентът Румен Радев подкрепи изцяло проекта на Константин Бачийски за възстановяване на летището в Равнец (СНИМКИ)

0
166
rumen radev iliqna iotova konstantin bachiiski
Сподели новината.

Проектът за възстановяване на летище Равнец е бъдещето на Бургас. Подкрепям напълно този проект още от 2017 год., но с условието да се запазят летателната способност и годността на зоната като летище – заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Бургас.

rumen radev konstantin bachiiski 1

Пред множеството граждани държавният глава посочи Константин Бачийски като човека, който се е борил за изпълнението на визионерския проект за превръщането на авиобазата в индустриална зона със собствено летище за карго-товари.

Държавният глава прогнозира, че Равнец ще бъде прекрасен проект за развитие на една модерна индустрия върху терените на бившето летище, но обвърза това със запазване на функционалността на пистите, за да бъде ефектът двоен.

rumen radev konstantin bachiiski 2

Константин Бачийски сподели, че въпреки общинския статут на терените със свои средства е финансирал изготвянето на документацията по лицензирането на летището. За да се финализира процедурата едно от задължителните условия е общината да постави ограда около пистите, така че да се покрият изискванията за авиационна безопасност.

rumen radev konstantin bachiiski

При посещението си в Бургас държавният глава беше посрещнат от областния управител проф. Мария Нейкова и Константин Бачийски. По-късно към тях се присъединиха и представители на политически сили, които подкрепят кандидатурата на двойката Радев – Йотова на предстоящите избори на 14 ноември.

 

--------------------------