сряда, февруари 28, 2024

Президентът Румен Радев подкрепи изцяло проекта на Константин Бачийски за възстановяване на летището в Равнец (СНИМКИ)

Date:

Сподели новината.

Проектът за възстановяване на летище Равнец е бъдещето на Бургас. Подкрепям напълно този проект още от 2017 год., но с условието да се запазят летателната способност и годността на зоната като летище – заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Бургас.

rumen radev konstantin bachiiski 1

Пред множеството граждани държавният глава посочи Константин Бачийски като човека, който се е борил за изпълнението на визионерския проект за превръщането на авиобазата в индустриална зона със собствено летище за карго-товари.

Държавният глава прогнозира, че Равнец ще бъде прекрасен проект за развитие на една модерна индустрия върху терените на бившето летище, но обвърза това със запазване на функционалността на пистите, за да бъде ефектът двоен.

rumen radev konstantin bachiiski 2

Константин Бачийски сподели, че въпреки общинския статут на терените със свои средства е финансирал изготвянето на документацията по лицензирането на летището. За да се финализира процедурата едно от задължителните условия е общината да постави ограда около пистите, така че да се покрият изискванията за авиационна безопасност.

rumen radev konstantin bachiiski

При посещението си в Бургас държавният глава беше посрещнат от областния управител проф. Мария Нейкова и Константин Бачийски. По-късно към тях се присъединиха и представители на политически сили, които подкрепят кандидатурата на двойката Радев – Йотова на предстоящите избори на 14 ноември.

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагично самоубийство в Крайморие

Около 15.20 ч. днес в четвърто Ру Бургас е...

Свещеници със скъпарски коли взривиха Кюстендил с безобразни изцепки

Жители на Кюстендил твърдят, че свещеници редовно паркират скъпите си...

Ядpeнитe oтпaдъци oт AEЦ “Koзлoдyй”: Πoгpeбaни зa вeчни вpeмeнa в Дoбpyджa или Cтpaнджa?

Бългapия e eднa oт 12-тe дъpжaви-члeнĸи нa Eвpoпeйcĸия cъюз,...

Кирил Вътев подписа споразумение с 5 организации за подпомагане на земеделието

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и пет...