Сподели новината.

Черноморец 1919 (Бургас) ще посрещне следващия си съперник в първенството на Югоизточната Трета лига на централния терен на едноименния бургаски стадион, а не на помощното игрище, където „акулите“ домакинстваха досега.

Ремонтът на централния терен е част от мащабната работа по възстановяването на стадион “Черноморец”, като дойде време и на тази част от комплекса. Само преди година и половина съоръжението беше определяно като джунгла, обрасло с бурна растителност, но това вече е в историята. В сектор А се излива бетон, а преди дни пристигнаха и седалките, които ще бъдат монтирани. Паралелно с това се работи и по сектор В, където ще бъде настанявана и гостуващата агитка.

[sociallocker][/sociallocker]

Амбицията на управата на клуба е да се завърне на официалния терен още за предстоящото домакинство с Розова долина на 17 ноември. През 2019-а година ще бъде направен още един ремонт, като съоръжението трябва да кандидатства за лиценз за Втора лига. Самото игрище също е в много добро състояние.

„Плащаме наем за стадион „Черноморец“, което е парадокс, но все пак това е нашият дом и за всички фенове на акулите и бургазлии няма по-естествено място да провеждаме срещите си. Вървим устойчиво напред, нямаме никакви дългове, а се надяваме съвсем скоро и да изненадаме привържениците и с други неща“, обяви председателят на Управителния съвет на клуба Костадин Марков.

В момента Черноморец 1919 (Бургас) е на 5-о място в Югоизточната трета лига с 25 точки, като вчера спечели гостуването си на Асеновец (Асеновград) с 4:2. Бургазлии се оплакаха от бруталното отношение на домакините на терена, както и от неадекватните действия на съдията Стефан Стефанов от Стара Загора.