вторник, февруари 27, 2024

Пловдивчанка, убила приятеля си с гира и го запалила в банята, получи доживотна присъда

Date:

Сподели новината.

Красимира Лалева получи днес изключително тежка присъда за убийството на приятеля си Божан Иванов в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 37-годишната пловдивчанка направи изявление в съдебната зала за първи път от началото на процеса.

“Признавам се за виновна! Искрено съжалявам! Господ ми е свидетел, че не съм искала да става така. Желая минимално наказание. Все още ми е доста болезнено да говоря по тази тема. Отношенията ми с Божан не бяха добри. Той ме заплашваше и издевателстваше над мен. Беше съвкупно посегателство – вербално и словесно”, заяви Красимира Лалева.

Тя бе призната за виновна в това, че на 21.10.2021 г. в Пловдив умишлено е умъртвила Божан Иванов, на 28 г., като убийството е извършено с особена жестокост. В пледоарията си прокурорът обяви ужасяващи факти от престъплението.

Той се позова на експертизата, според която Красимира е нанесла 4 удара по главата на Иванов с 2,5-килограмова метална гира. Докато той агонизирал, жената започнала да го души, притискайки с ръка устата и носа му, а след това и врата. В резултат на това обвиняемата счупва подезичната кост на жертвата си. С това обаче престъплението не приключило. Лалева искала да се убеди, че смъртта е настъпила и затова увила с найлонова торба главата на своя приятел. Завлякла тялото в банята, където го поляла с масло и го запалила. Впоследствие потушила огъня, тъй като съседи започнали да звънят на вратата на жилището заради появилия се дим и остра миризма.

“Народът е казал: Криво дърво го изправя само брадвата”, заяви по време на пледоарията си адвокатът на близките на починалия. Той поиска от съда да наложи наказание доживотен затвор за Красимира Лалева.

В крайна сметка тя получи точно това – доживотен затвор. Това е втората по тежест възможна присъда в страната ни, като най-тежката е доживотен затвор без право на помилване.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Има напредък по разследването на грабежа на 500 хил. лв. от инкасо в Благоевград

"Колегите имат ангажимент да разкрият грабежа на инкасовия автомобил,...

Прокуратурата погна общината в Габрово за чешмичка за 7 бона

По повод журналистически материал, излъчен на 20.01.2024 г. в...

Психолози вече работят с учениците, чиято учителка от Руската гимназия в Бургас бе убита

Психолози от Националната мобилна група за психологическа подкрепа са...

Ревнивец шамароса любовницата си на улицата в родно село, крещял й: Мръсна и долна к*урва

Вбесен от подозрение за изневяра, мъж от пловдивското Ново...