Петков: Не разрешавайте БГ политиката да зависи от 4-ма, които не са тук

0
43
prodaljavame promqnata 34
Сподели новината.

„Истинската причина за този вот на недоверие са 4-ма души, които не са в тази зала. Бойко Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Пеевски се страхува, че фирмите му няма да получат тези милиарди, за които той може би ама договорка с друг в тази зала. Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко което казва. Историята на България се пише в момента. Не разрешавайте българската политика да зависи от 4 човека, които не са в тази зала.“ С тези думи се обърна към депутатите премиерът Кирил Петков по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ.

4-ият есемес в утрешния ден ще дойде от Слави Трифонов. Вие изрекохте толкова лъжи, че всяка ваша дума вече няма стойност, каза Петков.

Той бе предизвикан от изказване на Тошко Йорданов, който посочи две причини за вота на ИТН – лошота финансова политика и нарушението на коалиционното споразумение по темата за Северна Македония.

Петков еднолично работеше, с ятото си съветнички, през цялото време срещу националния интерес по отношение на Северна Македония, обяви Йорданов. И разказа, че на среща с Урсула фон дер Лайер премиерът говорел за българско малцинство и се наложило Йорданов да го прекъсне и да кажа, че няма малцинство.

Всякакви други глупости, каквито и да се говорят, са просто глупости, каза Йорданов.

Искате да свалите това правителство, защото сме качили пенсиите на 467 лн , това било инфлационно, каза Петков. И даде пример и със заплатите на лекарите , медицинските сестри, които също били обявени за проинфлационни.
30-те милиарда не били дошли, въпреки че бяхме поздравени за най-добрия и най-зеления план, изброи Петков част от обвиненията срещу кабинета, чути в дебатите. Човек като Красимир Вълчев много ясно знае, че тази инфлация е привнесена, коментира Петков.

Това за Македония сме го чували хиляда пъти. Правят го като дъвка, защото поискаха 40% от парите за пътища да са в тъмна стая в МРРБ. Е, не ви се получи, обърна се Петков към ИТН.

--------------------------