събота, юни 15, 2024

Печалба отчитат и трите общински дружества в Чирпан

Date:

Сподели новината.

И трите общински дружества в Чирпан са на печалба, но тя намалява в сравнение с тази от предходната година, показват годишните отчети. Те ще бъдат разгледани и гласувани от местния парламент на 30 май. Общината е собственик на „Многопрофилна болница за активно лечение-Чирпан“, на Медицински център „Д-р Н. Тошев“, както и на „Обредни дейности“, съобщава Divident.EU .

„За нас намалението на печалбата през 2022 г. не е изненада. Пандемията от ковид наду приходите през 2021 г. на медицинските заведения и на звеното по обредни дейности. Сега постепенно те се връщат към нормалните си стойности“, каза за Divident.EU председателят на Общинския съвет в Чирпан Иван Станчев.

„Многопрофилна болница за активно лечение – Чирпан“ за 2022 г. е на печалба от 4 хил.95 лв. Общината обичайно подпомага финансово здравното заведение най-вече при извършване на капиталови ремонти или закупуване на медицинска апаратура.

„По отношение на дивидентната си политика към общинските дружества имаме традиция да преотстъпваме печалбата на дружествата си за закупуване на материални активи“, отбелязва Станчев.
С най-голяма печалба – 17 хил.206 лв. за изминалата 2022 г. е Медицински център „ Д-р Н. Тошев“.

На предстоящата сесия предстои избор на директор на Медицинския център. Кандидат за позицията е само досегашният му шеф д-р Минка Еремиева.
В общинското дружество „Обредни дейности“ печалбата е 8 хил. 616 лв. На предстоящото си заседание Общинският съвет в Чирпан ще разгледа 26 точки.

Има подготвени 8 блока за саниране и предстои подписване на партньорско споразумение във връзка с внедряване на мерките за енергийна ефективност.
Общинските съветници ще гласуват и постъпили инвестиционни намерения във връзка с изграждане на фотоволтаични паркове в чирпанските села Свобода и Рупките.
От публична общинска собственост в частна собственост трябва да бъдат преобразувани 287 дка във връзка с мащабната инвестиция за изграждане на фотоволтаичен парк от „Чирпан Солар Плант“.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ужас край Омуртаг: Автобус с деца от Добрич катастрофира

Автобус с деца от Добрич катастрофира на територията на...

Страховита суперклетка помете Троян и остави трупове

Мощна суперклетка премина през Ботевград, Етрополе и Троян. Чудовищна...

Ужасяваща гледка в Чепеларе, бус мина през главата на дядо и го уби на място

Възрастен мъж е загинал на място, след като е...

Край на 20-г. сага за АМ „Струма“, пътуването към Гърция ще стане песен

Министерство на околната среда и водите, след 6 месечни...