понеделник, май 20, 2024

Общинският транспорт в Стара Загора потъна в загуби

Date:

Сподели новината.

Общинските съветници на Стара Загора ще обсъдят и гласуват финансовите отчети на 10-те общински дружества за 2022 г. Това ще стане на предстоящата утре сесия, съобщава Divident.EU.

Община Стара Загора притежава 100 % от дяловете на «Тролейбусни и автобусни превози» ЕООД, «Мересев» ЕООД и «Автосервиз на здравни заведения» ЕООД.
Седем от дружествата са лечебни заведения, четири от които са за извънболнична помощ – «Диагностичноконсултативен център-І» ЕООД, «Медицински център -І» ЕООД, «Дентален център-І» ЕООД и МЦ «Дерма Гард Стара Загора» ЕООД и три лечебни заведения за болнична помощ «Комплексен онкологичен център» ЕООД, «Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания» ЕООД, и «Център за психично здраве» ЕООД.

В предложението на кмета Живко Тодоров до Общинския съвет на Стара Загора влиза разпределяне на печалбата на дружествата след облагане.
„Диагностично-консултативен център – І” ЕООД реализира малка печалба от 1233.72 лв. , която кметът предлага да бъде предоставена на дружеството за инвестиции.
По същия начин да бъде използвана за инвестиции и печалбата от 6843, 74 лв. на „Медицински център – І” ЕООД за закупуване на медицинска апаратура.
„Дентален център” ЕООД реализира малка печалба от 681.01 лв., които също най-вероятно ще се използват за инвестиции.
Общинското дружество .„Дерма Гард – Стара Загора ЕООД реализира печалба от 13749,59 лв., като предложението е 2159,12 лв. да бъде прехвърлена за покриване на загуби от минали години, а 11590,47 лв. да бъде предоставена на дружеството за инвестиции.
СБАЛПФЗ – Стара Загора“ ЕООД реализира печалба от 130980,47 лева, която да се разпредели както следва: 116851,23 лв. да бъде прехвърлена за покриване на загуби от минали години , а останалата част в размер на 14129,24 лв. да бъде прехвърлена в неразпределена печалба от минали години.
.„Център за психично здраве – Стара Загора“ ЕООД реализира печалба от 128630,22 лева, като идеята е парите също да се използват за инвестиции.
Останалите общински дружества реализират загуби. Предложението на кмета е загубата да бъде покрита или прехвърлена.

Загубата на „Автобусни превози“ е 632904,67 лв., на „Автосервиз на здравни заведения“ ЕООД е в размер на 26800,60 лв., на „Мересев“ ЕООД е в размер на 66205,77 лв. Загубата на „Комплексен онкологичен център – Стара Загора“ ЕООД е в размер на 44975,27. Предложението е тя да бъде покрита от „резерви“.
Предстои управителите на общинските търговски дружества да публикуват годишните финансови отчети за 2022 г. в Търговския регистър към Агенцията по вписванията.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Страшен въргал в бързия влак край Видин

Пътуващ в бързия влак от Видин до Курило мъж нападна...

Драматичен инцидент: Тираджийка висна от голяма височина над река, попадна в капан!

В интернет се появи видео от епична катастрофа на...

Тираджия лети като обезумял в село край Враца! Помете къща, дървета и стълбове

Тир е съборил пътен знак за пешеходна пътека, 3...

Трагична смърт на българин в Холандия

Влак блъсна и уби 22-годишен гурбетчия от Кърджалийско в Нидерландия,...