Сподели новината.

Една от емблемите на комплекс „Меден рудник“, „Боровата горичка“, която е предпочитана за разходка и пикник сред природата, може да се превърне в новата жилищна зона там, обясни директорът на ТД „Възраждане“ Магдалена Манолова.

„Има територии за обществено обслужване, но там има и много частни терени. Това е една бъдеща зона Д в „Меден рудник“ с предвиждане за нискоетажно жилищно строителство с много частни територии“, допълва тя.

Има обаче проект за паркова зона и спортен комплекс. Те ще се намират след бившия Битак в посока Твърдица. Идеята обаче очаква финансиране.

Един от проблемите на най-големия комплекс на Бургас, е свързан с изграждането на инфраструктура там където през последните години се изградиха нови жилищни кооперации. Магдалена Манолова потвърди, че стремежът на общината е не просто да се запълнят дупките и неравностите, а да инвестира в цялостни ремонти, които има по-дългосрочен ефект.

Реклама

След като през миналата година приключи благоустрояването на две междублокови пространства и улица „Кооператор“, тази година община Бургас залага в бюджета средства за инфраструктурата около блокове 92, 93, 94, 95. Обяснява зам.-кметът Чанка Коралска.
Тя изрази увереност, че тази година ще бъдат реконстроирани по-голяма част от детските и спортни спортна площадки. Тази година ще продължи изграждането на новата детска градина, която ще бъде от висок клас енергийна ефективност. Предстои и пълната реконструкция на бившата техническа гимназия. Тя ще приюти бъдещото училище по иновации.

Община Бургас прави прединвестиционни проучвания и подробен устройствен план за изграждане на Южна промишлена зона. Тя ще започва от пътен възел юг, или кръговото за „Меден рудник“ и Созопол в дясно от пътя за Крайморие.