Начало главно-КАРЕ Обявиха Борис Джонсън за фаворит за партийния пост на Тереза Мей
676767789
epa05989948 British Secretary for Foreign Affairs Boris Johnson (L) and Britain's Prime Minister Theresa May (R) arrive for a working dinner meeting at the NATO summit in Brussels, Belgium, 25 May 2017. NATO countries' heads of states and governments gather in Brussels for a one-day meeting EPA/THIERRY CHARLIER / POOL

Обявиха Борис Джонсън за фаворит за партийния пост на Тереза Мей

31
0
Сподели новината.

Влиятелният консерватор и привърженик на твърд Брекзит Джейкъб Рийс-Мог смята, че Борис Джонсън е „фаворит“ в надпреварата да наследи Тереза Мей като лидер на Консервативната партия, съобщават британските медии.

Председателят на Европейската изследователска група каза, че смята, че е „забележимо“ колко много е харесван Борис Джонсън от избирателите извън Консервативната партия и евроскептиците.

„Видно е колко популярен е Борис Джонсън и колко е харесван извън консервативните избиратели и евроскептиците. Смятам, че в момента e водещ кандидат“, изтъкна той.

Коментарите му идват, след като двама високопоставени депутати консерватори посочиха, че правилата, които регулират опитите за оспорване на лидерството в партията, могат да бъдат променени, за да позволят членове да се изправят срещу министър-председателя за втори път в рамките на 12 месеца.

Понастоящем членовете на Консервативната партия могат само веднъж на 12 месеца да оспорва поста на лидера на партията, а понастоящем трябва да изчакат до декември, за да направят нов опит за свалянето на Тереза Мей от поста.