Home главно-КАРЕ Обявиха Борис Джонсън за фаворит за партийния пост на Тереза Мей

Обявиха Борис Джонсън за фаворит за партийния пост на Тереза Мей

0
154
676767789
epa05989948 British Secretary for Foreign Affairs Boris Johnson (L) and Britain's Prime Minister Theresa May (R) arrive for a working dinner meeting at the NATO summit in Brussels, Belgium, 25 May 2017. NATO countries' heads of states and governments gather in Brussels for a one-day meeting EPA/THIERRY CHARLIER / POOL
Сподели новината.

Влиятелният консерватор и привърженик на твърд Брекзит Джейкъб Рийс-Мог смята, че Борис Джонсън е „фаворит“ в надпреварата да наследи Тереза Мей като лидер на Консервативната партия, съобщават британските медии.

Председателят на Европейската изследователска група каза, че смята, че е „забележимо“ колко много е харесван Борис Джонсън от избирателите извън Консервативната партия и евроскептиците.

„Видно е колко популярен е Борис Джонсън и колко е харесван извън консервативните избиратели и евроскептиците. Смятам, че в момента e водещ кандидат“, изтъкна той.

Коментарите му идват, след като двама високопоставени депутати консерватори посочиха, че правилата, които регулират опитите за оспорване на лидерството в партията, могат да бъдат променени, за да позволят членове да се изправят срещу министър-председателя за втори път в рамките на 12 месеца.

Понастоящем членовете на Консервативната партия могат само веднъж на 12 месеца да оспорва поста на лидера на партията, а понастоящем трябва да изчакат до декември, за да направят нов опит за свалянето на Тереза Мей от поста.

--------------------------