вторник, май 28, 2024

Обвинение за рекет очаква оздравяването на Динко

Date:

Сподели новината.

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност три лица. Г.В., С.К. и Г.Г. са обвинени в участие в организирана престъпна група, съобщават от прокуратурата.

Ръководител на групата е Господин Вълев, известен още като Динко от Ямбол, придобил популярност с арестите си на бежанци преди години.

От държавното обвинение посочват, че престъпната група е създадена с користна цел, за да върши съгласувано престъпления на територията на страната. Групата е действала за времето от м. октомври 2021 година до 16.04.2024 година на територията на област Ямбол.

По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и са правили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля, чрез заплахи и употреба на физическа сила.

Един от пострадалите е претърпял финансова щета, а по отношение на друго пострадало лице, деянието е останало недовършено – престъпления по чл.214, ал.2, т.2 и т.3, вр. чл.213а, ал.2, т.3 и т.4, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Спрямо С.К. и Г.Г. обвиненията са предявени. Внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на тях, което е уважено от Окръжен съд-Ямбол. По отношение на Господин Вълев (Динко), който е настанен в болнично заведение, е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Жестока трагедия край Плевен

Катастрофа е станала днес на пътя Плевен-Ловеч, един човек...

Турски тираджия бе посечен в Търново

Окръжната прокуратура във Велико Търново привлече като обвиняем и...

Кой размаза главата на пастира Атанас край Кресна?

33-годишният Атанас, пастирът открит мъртъв, с размазана глава, в...

Инфарктна ситуация с ученичка, намесен е и кметът на Първомай

Кметът на община Първомай Николай Митков буквално е спасил...