вторник, май 28, 2024

Европриказката свърши: В Германия поискаха спиране на помощите за украинците

Date:

Сподели новината.

Правителството на Олаф Шолц е доволно от миграционната си политика, но Райхард Загер, който ръководи асоциацията на германските общини, е уверен, че интеграционните възможности на Германия са изчерпани.

Основният проблем са украинските бежанци, те трябва да бъдат третирани като другите посетители, убеден е той.

 

Трябва да се отмени общата гражданска помощ за тях, която бежанците от други страни не получават и да се разбере защо отиват в Германия.

Миграционната политика на Берлин отново е обект на критики.

Райхард Загер, ръководител на асоциацията на германските области, смята, че всички обещания на кабинета на Олаф Шолц за „масово депортиране“ са просто „неработещо успокоително“.

„Ако броят на бежанците не бъде намален бързо и значително в дългосрочен план, проблемите само ще се влошат и това ще има последствия“, казва Загер, цитиран германското издание Фокус.

Освен това те ще бъдат изразени „включително в нарастващата популярност на AfD (Алтернатива за Германия)“.

Загер посочва, че бежанците не са истински интегрирани в германското общество. Няма значение дали говорим за тези, които са пристигнали преди 8-9 години, или за бежанците от Украйна.

„Общините настойчиво настояват новопристигналите от Украйна да не получават повече автоматични граждански обезщетения“, обяснява основното искане Загер към Берлин.

Според него те трябва да бъдат „третирани като търсещи убежище от други страни“.

Според Загер основателен е и въпросът защо толкова много хора от Украйна идват в Германия. Само федералната провинция Баден-Вюртемберг е дом на „два пъти повече украински бежанци, отколкото цяла Франция“.

Райхард Загер е „зашеметен“, че хората в Берлин „се удрят по гърба“, вместо да признаят проблема.

„Много области и общини все още са претоварени с редовна и нелегална миграция“, а това, което управляващата коалиция твърди, че намалява миграционния поток, е оправдано през зимата – „през зимата броят винаги намалява“, обяснява той.

„Интегрирането на всички тези хора вече не е възможно“, казва Загер, и трябва да има политически дебат за „горна граница за бежанците“, за която „ако е необходимо, може да се намери по-политически коректно име“.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагична смърт на българин в Холандия

Влак блъсна и уби 22-годишен гурбетчия от Кърджалийско в Нидерландия,...

Тревога! Дюнерът в Германия достига 10 евро

Гермците критикуваха Олаф Шолц заради рязкото покачване на цените...

Заради липсата на кадри: Германия губи милиарди

В анализ на Института на германската икономика се казва,...

Издирват българин, изчезнал в Хамбург!

Издирват млад мъж, за когото се твърди, че за...