Сподели новината.

Общинските съветници от „Средна европейска класа“ Константин Бачийски, Христина Секлемова, Красимир Калудов  се присъединиха към кампанията за кръводаряване в Бургас.

От местния  Център по трансфузионна хематология  наскоро изпратиха зов за помощ към бургазлии, тъй като резервите в местната кръвната банка вече са достигнали критичен минимум заради намаления брой кръводарители по време на епидемията от „коронавирус“

Съветниците от ПП „Средна европейска класа“ се обърнаха с призив към своите съграждани, приятели и съмишленици също  да се включат в акцията по кръводаряване, за да помогнат по този начин на нуждаещите се  от кръвопреливане.

Не сме се колебали нито за миг и отговорихме на апела да се включим в кампанията по кръводаряване. Това е най-малкото, което можем да направим за хората от Бургас, а резултатът от такива акции е спасяването на животи– коментираха Бачийски и колегите му.

На последната сесия през март цялата група подкрепи единодушно създаването на общински фонд с финансов ресурс от 300 000 лв.,  чрез който да бъдат подкрепени хората в нужда по време на епидемията от „коронавирус“ в Бургас.

Всеки желаещ да вземе участие в акцията по кръводаряване може да потърси необходимата информация на телефоните  в Центъра по Трансфузионна хематология:

0879-35-77-74 – дежурен лекар

0879-35-77-45 – д-р Тодор Бояджиев, началник на отделението

0879-35-80-04 – д-р Чалъкова

0879-35-77-46 – ст.лаборант 

В Центъра по трансфузионна хематология на УМБАЛ  Бургас можете да дарите кръв всеки работен ден от 7.30 до 14 ч.  

Има и екип на разположение до 18 ч.