понеделник, юли 22, 2024

Нова БГ прочувка! Разкриха родна връзка в данъчна измама за 69 млн. евро в Италия

Date:

Сподели новината.

Финансовата гвардия от град Беневенто, област Кампания, разби нелегална организация, чрез която е извършена измама за 69 млн. евро. Това станало чрез фиктивни фирми в България, най-вече в Пловдив и София, където италиански компании изнесли дейността и активите си с цел да не плащат данъци на Апенините и да не позволят на властите да запорират имуществото им, тъй като били във фалит.

Според прокурора на Беневенто Алдо Поликастро властите успели да достигнат до мрежа от физически и юридически лица, които били в орбитата на известен адвокат и синовете му от южния град. Именно те организирали изнасянето на дейността на италианските фирми в България, предлагайки им консултантските си услуги. Властите от Неапол и Беневенто са издали заповеди, забраняващи упражняването на професионална дейност на осем души в Милано, Неапол, Козенца, Варезе, Авелино, София и Пловдив. Всички те били предприемачи в сферата на туризма, хотелиерството и продажбата на хранителни продукти. Запорирани са хотел в Беневенто, фирмено имущество, два апартамента, както и пари на обща стойност 11 млн. евро. Те принадлежат на 26 души, които се разследват. Замразени са и квотите им в български фирми, използвани за въпросните операции.

Разследването започнало през февруари 2019 г., когато излезли наяве данъчни нередности при проверката на хотелска структура в Беневенто. Тя се управлявала от фамилна групировка, включваща баща адвокат и двамата му синове. В резултат на това били разследвани фирмените операции, банковите операции и връзките на въпросната компания с 34 италиански и 29 български фирми./ “24 часа”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...