Невъзможно, но факт! Гордостта на България и Червен бряг бе арестуван пиян и дрогиран

0
171
f354ee533df07a858439b536b0687286
Сподели новината.

Световният шампион по вдигане на тежести в категория до 81 кг Карлос Насар е бил задържан за 24 часа от полицаи от РУ-Поморие през нощта на 27 срещу 28 юли.

 

При ареста 18-годишният щангист е оказа съпротива на полицейския екип. Направената му проба за алкохол и наркотици се е оказала положителна, информира „Сега“. Освен, че Насар е бил задържан за 24 часа, полицията е свалила и регистрационните номера на автомобила, който той е управлявал.

В момента националният отбор е на подготвителен лагер във високопланинската база в Белмекен, но Насар не е там. Старши треньорът на тима Иван Иванов заяви, че най-вероятно инцидентът от миналата седмица е причина шампионът да не е на лагера, но все пак очаква Карлос да се появи в следващите дни.

Заради този инцидент обаче може да се стигне до много тежък проблем от спортно естество. Ако в следващите месеци Насар бъде тестван за допинг проба – почти сигурно ще е положителна, защото наркотиците оставят следи в организма до половин година след употребата им. В такъв случай ще се стигне до дисквалификация на Насар, който е считан за най-голямата ни надежда за олимпийските игри в Париж 2024. При такова развитие е твърде вероятно да има последствия и за целия национален отбор, заради многото допинг провинения на българските щанги в миналото.

Карлос Насар е роден на 12 май 2004 г. в Париж, майка му е българка, а бащата – ливанец. Когато е още съвсем малък родителите му се разделят и майка му се връща в родния Червен бряг. Именно там Насар започва да тренира вдигане на тежести.

Негов личен треньор е Илиян Илиев, чийто син – Христо Христов, на 12 юли бе задържан, заедно с още двама криминално проявени в нива с марихуана „по време на полагане на грижи за отглеждането на 250 растения трева в землището на село Бреница, Плевенско“. Христов се „прочу“ през февруари 2016 г., когато, заедно с още двама младежи, нанесе зверски побой с пръти на семейство при инцидент на околовръстното шосе в София.

Насар през 2021 г. стана европейски вицешампион на първенството в Москва през април и световен шампион през декември в Ташкент, като постави и рекорд на планетата в изтласкването с 208 кг. На европейското първенство тази пролет в Тирана Насар се класира втори в кат. 89 кг.

--------------------------