Можем ли да осъдим общината заради щети от дупки по пътищата?

0
1113
дупки по пътищата
Сподели новината.

Общините са заделили около 54 млн. лева за запълване на дупки. Най-много средства са отделени за ремонти в София, Варна, Пловдив и Бургас.

След последния сняг по улиците се отвориха огромни кратери. Но можем ли да осъдим общината и пътната агенция заради щети от дупки?

Спукани гуми, изкривени джанти и счупени амортисьори – това са повредите, които най-често отвеждат шофьорите в автосервизите. Ремонтът на колата може да струва до 700 лева, ако щетата е от по-сериозните.

Делата срещу общините заради щети от дупки продължават дълго. Но в повечето случаи са в полза на гражданите, казва пред NOVA адвокатът Димо Господинов.

А през последните дни пунктовете за завеждане на повреди от дефекти на пътя са препълнени от шофьори. За да признаят застрахователите щетите, потърпевшият водач трябва да представипротокол от КАТ. Преминали през процедурата обаче казват, че пътните полицаи отказват да дойдат на място с довода, че няма катастрофа. Така битката срещу общините остава в ръцете на всеки шофьор поотделно.

--------------------------