Сподели новината.

 

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност тече в силистренското село Айдемир, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Тя се провежда по разпореждане на главния прокурор.

Рано тази сутрин са били изградени контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на селото, както и на околовръстния път.

Проверяват се хора и моторни превозни средства с цел контрол на поведението на шофьорите. Следи се дали те шофират след употреба на алкохол и наркотици, както и дали са правоспособни. Проверява се също и за задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, технически изправни ли са автомобилите, имат ли водачите наложени и неплатени глоби и други.

Освен това се издирват лица, срещу които се водят по повече от две досъдебни производства или са обявени за общодържавно издирване.

При проведената на 14 февруари операция са били установени шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Показанията на трима от тях са отчели 2,37, 2,11 и 1, 88 промила алкохол. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Един от проверените тогава шофьори е отказал да бъде тестван за алкохол с дрегер, както и да даде кръвна проба, след което автомобилът му е бил служебно дерегистриран от отчет.

Предишна статияВижте къде са разположени всички камери на КАТ в София
Следваща статияСъдът в Ловеч бе милостив към Данчо Катаджията