Сподели новината.

Млад български талант се представя на отлично ниво в родината на футбола – Англия. Става въпрос за родения през 2003 година Лазар Боянов, който е част от отбора на Брукхаус колидж. Лази, както го наричат, хем учи в местния колеж, намиращ се между Лондон и Лестър, хем и играе футбол във въпросния тим. Боянов е твърд титуляр, подвизава се предимно като ляв бек, но може да се изявява на същата висота и вдясно на защитата.

Той и съотборниците му спечелиха две купи на Острова и една международна миналия сезон. Учудващо обаче Лазар не е извикан в юношеския национален тим U17 за предстоящите европейски квалификации с Малта, Норвегия и Австрия.

„Аз обичам България и уважавам много съотборниците си в националния. Искам да им пожелая успех в предстоящите мачове. Вярвам, че ще успеят”, заяви младокът пред БЛИЦ.

„С Брукхаус колидж ни предстоят два приятелски мача в Белгия – на 21 октомври с Белгия, а вторият  съперник още не е известен. Ще бъде холандски или отново белгийски отбор. Тук се чувствам прекрасно. В тима съм от септември миналата година, а следващата година, когато ще свърши обучението ми в колежа, ще напусна и ще се ориентирам към професионалния футбол. Треньорите са много доволни от мен и това доста ме мотивира да се представям още и още по-силно. Вече има интерес от професионални клубове, но не знам подробности. Когато през юни спечелихме международен трофей в Унгария, получих на финала  контузия в глезена. Но след един месец успях да се възстановя.

Направих първите си стъпки във футбола в Пирин, после съм бил част и от детско-юношеската школа на Славия. Обичам безкрайно най-популярния спорт в света и искам да прогресирам. Само  да съм здрав”, добавя Лази.