петък, юли 19, 2024

Майка-изверг от Скравена опитала да убие 3-месечния си син! Блъскала главичката му в метална табла, защото плачел

Date:

Сподели новината.

Окръжна прокуратура София постигна осъдителна присъда от 20 години затвор за подсъдима, обвинена за опит за убийство на малолетния си син в село Скравена, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимата М.Б. на 21 години е призната за виновна за извършен опит за умишлено убийство на малолетния си син, намиращ се в безпомощно състояние.

Бруталното престъпление е извършено в нощта на 24 ноември 2020 г. Младата майка провела телефонен разговор с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й син С.Б. допълнително я ядосал. Тя го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. Вдигнала го и силно го ударила в леглото. Продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, в това число и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото се – майката и сестрата на подсъдимата, направили опит да я спрат. Незабавно бил подаден сигнал на телефон112. Пристигналият на място медицински екип установил тежкото състояние на детето. Момченцето било транспортиран до УМБАЛСМ „Пирогов“, където му е извършена спешна операция.

От заключението на съдебномедицинската експертиза става ясно, че на 3-месечния С.Б. била причинена закрита черепно-мозъчна травма, която неминуемо би довела до смърт без своевременното прилагане на високоспециализирана медицинска помощ.

Прокурорът поиска от съда да наложи наказание от 20 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване, което беше уважено от съда. Подсъдимата е осъдена да заплати и неимуществени щети, причинени на малолетния си син С.Б., в размер на 50 000 лева.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд./ “24 часа”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Мъж с маска ограби тотопункт в Свищов с пистолет играчка

За броени часове служители на РУ – Свищов задържаха...

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

Перничанин зашлеви шамар на инкасатор от “Синя зона”, отнесе солена глоба

Петричанин бе глобен с 800 лв., защото ударил инкасатор...

Спипаха учителка да кара дрогирана в Симитли! Родители искат отстраняването й

Начална учителка от Симитли беше заловена зад волана дрогирана....