Сподели новината.

“Тук съм, за да подкрепя кандидата за кмет Рая Матева и листата за общински съветници – съчетание от младост, енергия и ентусиазъм, но и мъдрост и опит”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова при посещението си в Търговище, съобщават от пресцентъра на партията.

По думите й хората помнят силния период в управлението на общината, когато Красимир Мирев от БСП е бил кмет. Тя подчерта, че всички проекти, изпълнени през последните години от кмета на ГЕРБ са подготвени от Мирев и от екипа му. “Голямото предизвикателство пред нашия сериозен отбор е да върне социалната община Търговище. В последните години управлението направи тежко отстъпление от социалната политика. Въведе такси на преди това безплатните детски градини – сега ще трябва да ги премахнем. Увеличи местни данъци и такси многократно. Ангажимент на нашия екип е да не се вдигат местни данъци и такси”, каза още Нинова.

Тя постави и друг въпрос – екологични бомби цъкат в много общини. “Една от големите задачи пред кандидатите ни тук и на други места е да се справят с депата за битови отпадъци. Идвам от Разград. Там депото за отпадъци е пълно. Строителството на третата клетка не е започнато. Отпадъците се карат в съседна община. Тук, в Търговище, проблемът е още по-голям. Кметовете на ГЕРБ не са си мръднали пръста за решаване на тези проблеми. Това е и важен национален въпрос, защото не се среща само в няколко общини”, обясни Нинова.

Лидерът на БСП пожела успех и на добър час на кандидатите от Търговище.

Предишна статияПожар изпепели цех за месо в Плевен
Следваща статияНа вниманието на студентите! Който спи по-малко от 7 часа нощем, има много по-нисък успех