Сподели новината.

„Насърчително е, че толкова млади хора в Бургас се включват в Националното състезание „Въй Оупън“2019. За мен е привилегия да бъда полезен на основните организатори от бургаския клуб „Дебати“, защото това са младите хора, които от рано натрупват знания в различни области и развиват своето умение да анализират и да развиват критично мислене, за да се превърнат в успешни личности утре“ – заяви зам. председателят на Средна европейска класа и общински съветник – Константин Бачийски.

Той е сред основните спонсори на Националния форум по дебати, който се проведе през уикенда в Експозиционен център „Флора“ и училище „А. Г. Коджакафалията“.

Това е третото издание, което Бургас домакинства.

Темите, които младежите поставиха на разискване бяха свързани със социални, политически, исторически и икономически знания, а участниците демонстрираха умението си да дебатират и възможностите си да изразяват чрез различни аргументи позиция по актуални обществени въпроси.

Бачийски съдейства на местния клуб по инициатива на председателя му – Мартин Мавров, който е възпитаник на бургаската природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“.

Константин Бачийски от години съдейства на млади и амбициозни ученици от града да развиват своите умения и потенциал, а личната му амбиция е да създаде необходимите условия, успешните млади хора в Бургас да имат причина да останат в града или мотив да се завърнат в родното си място.

„Умението да водиш дебати е изключително важно за изграждането на новото будно и информирано общество, а участниците в клуб „Дебати“ доказаха, че Бургас има такива млади хора. От нас зависи да им осигурим необходимите условия, за да останат и да се развиват в своя роден град“, допълни Бачийски.

Той поздрави състезателите за добрата организация и достойното им представяне в Националното състезание.