Константин Бачийски посочи какво е важно да анализира парламентарната комисия по случая „Росенец“

0
257
sek 6
Сподели новината.

Създаването на парламентарна комисия по случая „Росенец“ в 46 Народно събрание няма да има никакъв смисъл, ако в работата си тя се фокусира само върху нарушенията около летните „сараи“ , обитавани от Ахмед Доган – коментира Константин Бачийски, общинският съветник, който пръв през април 2020 год. се противопостави на обособяването на недостъпен анклав в парк „Росенец“.

Според него е изключително важно комисията да обследва и анализира в детайли взаимодействието на различни институции, които са се поставили в услуга на обитателя на „сараите“ и са работили в ущърб на обществения интерес, като по този начин са позволили част от българското крайбрежие да стане недостъпна за българските граждани.

Бачийски посочва като пример за срамно единодействие между кръговете около „почетния председател“ и държавни институции това, че буквално няколко часа след като е подал сигнал до бившия областен управител на Бургаска област за нарушение на законите по казуса „Росенец“ е бил потърсен от „парламентьори“, оказващи му натиск да оттегли сигналите си. Според него в случая е по-важен не неуспешния опит за натиск, а светкавичното и недопустимо изтичане на информация от областната администрация към „сараите“.

Константин Бачийски изрази надеждата си, че парламентарната комисия ще осветли поредицата от решения на общинската администрация и на Общинския съвет в Бургас, с които е направено всичко възможно общинската собственост да бъде загубена в полза на фирмите, които стопанисват лятната резиденция на Ахмед Доган.

„Очаквам от комисията да постави началото на разкриването и на всички останали нарушения в Росенец, а уверявам ви, такива има на много други места в този крайбрежен парк близо до Бургас“ – коментира Бачийски.

Общинският съветник и зам.председател на ПП „Средна европейска класа“ изрази готовност да предостави на комисията в Народното събрание материалите и информацията, които е събрал по повод на нарушенията и беззаконията в Росенец.

--------------------------