Кметът на Бургас с революционно предложение

0
5063
302ceba818dcecc3a9ac505501ad84e7
Сподели новината.

Да бъде създаден регионален фонд „Сигурност“, в който да постъпват средства от глобите, наложени на нарушителите на пътя в съответните населени места. Това ще позволи на кметовете на общини със средствата от този фонд да инвестират във видеонаблюдение и камери за регистриране на скоростта.

Това предложи кметът на Община Бургас Димитър Николов на среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР Младен Маринов, директора на ОДП Бургас Калоян Калоянов, народни представители, кметове на общини и малки населени места. Според Николов, това ще повиши безопасността в населените места, а общините ще могат да надграждат съществуващата система за видеонаблюдение. Община Бургас е готова да съдейства за синхронизация на видеонаблюдението по общини с центъра за видеонаблюдение в Бургас. Това ще улесни работата на полицията и разкриването на нарушителите, заяви още бургаският кмет. Идеята на Николов получи подкрепата на колегите му от останалите общини в областта.

„Ясно е, че няма как до безкрайност да бъде увеличаван броя на полицаите. Затова е нужно да се надгражда системата за видеонаблюдение и да се монтират повече камери за измерване на скоростта“, допълни още Николов. Според него, през летните месеци е необходимо да се осигури полицейско присъствие във вътрешните общини и села, които не са на море. Насочването на униформени само по морето „оголва“ сигурността в останалите населени места, допълни той. Бургаският кмет призова за по- експедитивни и облекчени процедури по отношение на предоставянето на конфискувани автомобили на ОДП на МВР и районните полицейски управления. От срещата стана ясно, че само в Царево в момента има 110 конфискувани автомобила, в Бургас са около 30.

--------------------------