Кирил Петков: Новото мнозинство постави под риск усвояването на 2.6 млрд. лева! (ВИДЕО)

0
24
prodaljavame promqnata 38
Сподели новината.

Министър председателят на България – Кирил Петков – коментира липсата на кворум за днешното заседание на Народното събрание.

„Днес не беше приет законът за управление на европейските средства. С този акт ние днес рискувахме 2,6 милиарда лева, които трябваше само законът да бъде приет и това са първите пари, които по плана за възстановяване и развитие ще влязат в икономиката. Срокът е 30 юни. Днес всеки един депутат, който не присъства в Народното събрание, беше част от причината да имаме риск за такава огромна сума за българската икономика. Едновременно с това беше провалено промените в закона за Висшето образование.

Въпреки че беше свален Никола Минчев, безпринципно сваляне, новото мнозинство, което се очертава от ГЕРБ, ДПС, Възраждане и останалите депутати от ИТН, не успяха да вземат и да направят дори предложение за председател на Народното събрание. Това ли са принципните ходове, които тези партии заемат. как ще обяснят на избирателите си, че още в първия ден, в който можеха да направят нещо, сложиха под риск над 2,5 милиарда лева, прогресът на образованието беше спряно и дори не можеха да излъчат председател. Тази посока нас като правителство трябва да ни ужасява“, заяви премиерът в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

--------------------------

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here