събота, април 13, 2024

Кирил Петков: Новото мнозинство постави под риск усвояването на 2.6 млрд. лева! (ВИДЕО)

Date:

Сподели новината.

Министър председателят на България – Кирил Петков – коментира липсата на кворум за днешното заседание на Народното събрание.

“Днес не беше приет законът за управление на европейските средства. С този акт ние днес рискувахме 2,6 милиарда лева, които трябваше само законът да бъде приет и това са първите пари, които по плана за възстановяване и развитие ще влязат в икономиката. Срокът е 30 юни. Днес всеки един депутат, който не присъства в Народното събрание, беше част от причината да имаме риск за такава огромна сума за българската икономика. Едновременно с това беше провалено промените в закона за Висшето образование.

Въпреки че беше свален Никола Минчев, безпринципно сваляне, новото мнозинство, което се очертава от ГЕРБ, ДПС, Възраждане и останалите депутати от ИТН, не успяха да вземат и да направят дори предложение за председател на Народното събрание. Това ли са принципните ходове, които тези партии заемат. как ще обяснят на избирателите си, че още в първия ден, в който можеха да направят нещо, сложиха под риск над 2,5 милиарда лева, прогресът на образованието беше спряно и дори не можеха да излъчат председател. Тази посока нас като правителство трябва да ни ужасява”, заяви премиерът в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Добавките ще се плащат от 26 април, а пенсиите – от 7 май

Великденските добавки към ниските пенсии ще се плащат от...

Украинската армия е пред колапс

Украйна се намира близо до точката на пречупване и...

“Уестингхаус” подписа ключово споразумение за двата нови реактора в АЕЦ “Козлодуй”

Westinghouse Electric Company (WEC) подписа меморандуми за разбирателство със...

Филипините ще отстояват правата си в Южнокитайско море

Филипините са решени да отстояват своите суверенни права в...