Кирил Петков: Надявам се вотът да не мине! Сделка с ГЕРБ, част от корупционния модел, и ДПС не може да има

0
23
prodaljavame promqnata 38
Сподели новината.

„Чух аргументи, много проинфлационна политика, а реално всички знаем, че горивата, газа, петрола са привнесли тази инфлация в България и много бързо се разбра, че това са просто едни аргументи, които те решиха да кажат, само за да кажат нещо реално, искат да ни свалят по-сериозните причини, по които ние се изказахме“. Това каза премиерът Кирил Петков след днешното заседание на парламента.

„Първо се надявам вотът на недоверие да не мине, но ако мине, това е просто една стъпка. След това първия мандат идва при нас, така че имаме още седем дни да разговаряме с различните депутати, особено от „Има такъв народ“. Аз наистина се надявам, че има още хора от тази партия, които се колебаят. Използваме тези дни да продължим със силната инициатива, че този парламент може да се управлява и да има мнозинство от независими депутати“, допълни Петков.

„Няма как да направим сделка с ГЕРБ, сделка с хора, които са били част от корупционния модел, просто не можем да направим, за да не излъжем нашите избиратели. Да излъжем себе си ,това не може да се случи. Другото, което не може да се случи, е да направим сделка с ДПС. Другото нещо, което е, условията, които ни дадоха „Възраждане“ да излезем от Европейския съюз и от НАТО, са абсурдни. Според мен свестни хора от „Има такъв народ“ в момента се страхуват и се чудят дали и как да вземат правилното решение, защото всички разбират, че това което Слави Трифонов направи, беше първо огромен риск за държавата, и второ, абсолютно необмислена постъпка“, каза още Кирил Петков.

--------------------------

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here