Сподели новината.

Разходка с приятел завърши фатално за 36-годишен мъж от Русе. Той е издебнат в гръб от нападателя си и е намушкан с нож 7 пъти в гърба. Фаталното нападение станало в района на църквата „Света Петка“ в дунавския град, пише „България днес“. Раненият мъж се е влачил по улицата със сетни сили с надеждата да се добере до помощ. След усилията му улицата бе окървавена, а съседите му – шокирани.

Трагедията се разиграла на ул. „Света Петка“, където е и домът на потърпевшия. Във вторник вечерта той извикал вкъщи свой приятел. Двамата не ги свъртало между четири стени и решили да излязат навън. Щом се озовал на улицата, домакинът неочаквано бил нападнат в гръб. Нападателят го намушкал 7 пъти. Въпреки травмите си с последни усилия пострадалият се опитал да избяга по улицата, за да потърси помощ. Той успял да направи няколко крачки, но не издържал и се строполил на десетина метра от къщата си.

Извиканият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта на В.Б.В. По неофициална информация убитият е зет на небезизвестния в ромските среди Йоско. Той оставя малко дете сираче, а семейството му е в шок от трагедията.

Стъписани са и съседите, които виждат кървавите следи по улицата, оставени от жертвата на касапницата. Те са изненадани от случилото се, тъй като определят квартала като спокоен.

Ченгетата веднага започват разследване и тръгват по дирите на злосторника. Те успяват да стигнат до 34-годишния В.Р.А., когото подозират като извършител. Откриват го в дома му и му щракват белезниците. Първоначалната версия на полицията е, че до касапницата се е стигнало заради битов скандал. Разследването продължава, очаква се заподозреният да се сдобие с обвинение за тежкото престъпление.