Кървава трагедия край Стара Загора

0
88
5628e98da113ce2d10d8c68afc8c803d
Сподели новината.

Тримата загинали при тежката катастрофа в Старозагорско са две жени и един мъж. Броят на пострадалите при инцидента нараства до шестима, информира БНР.

 

Катастрофата се е случила на пътя между селата Средец и Тракия. Пътят между двете села е все още затворен. Движението в двете посоки се осъществява през село Опан. На място има полицейски екипи.

 

Според първоначалната информация лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от 45-годишен мъж се е сблъскал с миниван, марка „Сеат Алхамбра“, управляван от 38-годишен водач.

 

В резултат на удара са починали водачът на минивана и две жени, които пътували в него. Пострадали са още 6 лица – водачът на лекия автомобил „Ауди“ и спътникът му, както и други четирима пътници в минивана – две жени и двама мъже. На същите се оказва медицинска помощ в УМБАЛ „Проф. д- р Стоян Киркович“.

 

Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна.

 

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Извършва се оглед на местопроизшествие, предстоят разпити на свидетели – очевидци и изготвянето на множество експертизи.

 

На мястото на тежкото пътно произшествие беше Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора. Той съобщи, че миниванът е с транзитни номера, а Аудито е със сливенска регистрация.

--------------------------