Изчезнаха двама рибари в езеро Мандра

0
103
20150813155659 94576
Сподели новината.

Двама рибари са изчезнали в езерото „Мандра”, местността „Брястите”. Снощи, около 23 часа, 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезли в езерото с надуваема рибарска лодка. Оттогава няма и следа от тях. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. 

Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, група „Издирване” при отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, сектор „Спасителни оперативни дейности” към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и ИАРА – Бургас.

 

Районът около езерото „Мандра” е претърсен обстойно, но до момента не са открити никакви следи, нито от рибарите, нито от лодката им. Утре, при подходящи метеорологични условия, издирвателните мероприятия продължават с начален час – 10.00 ч. – сборен пункт : дигата за с. Твърдица / изходът от к-с „Меден Рудник”/.

В случай на възможност ОДМВР-Бургас призовава в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.

--------------------------