Сподели новината.

Нападение край синагога във Виена. За това съобщава местната медия „Кронен“. По непотвърдена информация в близост до Шведенплац са се чули няколко изстрела.

Според медиите, нападателят се е взривил с експлозивен колан. Преди това обаче е ранил полицай, който е с опасност за живота, както и още няколко души.

Смята се, че нападателят е имал съучастници, които са успели да избягат. В центъра на австрийската столица се провежда мащабна полицейска операция. Свидетели разказват, че са чули около 50 изстрела.

Най-малко един човек е убит и няколко са ранени след нападение с бомба и огнестрелно оръжие до синагога във Виена. Местната полиция е стартирала мащабна операция за залавянето на стрелеца. Предполага се, че негови съучастници „са се взривили по време на атаката“, пише в. „Дейли мейл“.

Полицията призова гражданите да не ходят в центъра на града и да не използват обществения транспорт.

Австрийският журналист Томас Майър, цитирайки вътрешното министерство, съобщи: „Един мъртъв и няколко ранени при атаката срещу синагогата в Seitenstettengasse в центъра на Виена. Мащабна полицейска операция. Останете си по домовете. Изстрели са чути на Schwedenplatz“.

 

Шокиращи кадри, качени в мрежата, показват как хора на мястото на инцидента залягат и бягат за живота си, докато ехтят изстрели.