сряда, февруари 28, 2024

Изпраща ли МВР полицейски служители в изолатора?

Date:

Сподели новината.

Васил Костадинов, бивш директор на ОДМВР-Пловдив, посочи пред БТВ, че е бил дисциплинарно уволнен с измислени аргументи и несъстоятелни твърдения. Дисциплинарно уволнен съм затова, че съм разписал протокол за допълнително възнаграждение към месечното възнаграждение на служител от община Стамболийски, посочи бившият директор на ОДМВР-Пловдив. Обжалвал е уволнението си в Административен съд-Пловдив.

Костадинов посочи, че в началото на август тази година министърът на вътрешните работи Калин Стоянов му се обадил, че около него има доста напрежение и трябвало да се мисли вариант дали могат да работят заедно. Стоянов не му дал повече подробности за въпросното напрежение, но причината вероятно е случаят в Цалапица.

Действията на полицейските служители, работили в Цалапица, са достатъчно отговорно извършени, така че в максимално кратък срок да се установи извършителят на престъплението, коментира Васил Костадинов. Той отказа да оценява конкретно своята работа – това се правело от обществото и ръководството на ОДМВР-Пловдив.

Във връзка с убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Към момента на напускането на страната на Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър от Цалапица, няма конкретни данни за извършено престъпление спрямо убитото момче.

Все пак Костадинов не напусна системата на МВР, а беше преназначен към Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи. “Свърших си добре работата по време на провеждането на местните избори, провели се на 29 октомври и след това ме изпратиха в изолатора”.

Димитров изтъкна, че купуване на гласове е имало от партиите в сглобката. Имена на партии обаче не посочи.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагично самоубийство в Крайморие

Около 15.20 ч. днес в четвърто Ру Бургас е...

Свещеници със скъпарски коли взривиха Кюстендил с безобразни изцепки

Жители на Кюстендил твърдят, че свещеници редовно паркират скъпите си...

Ядpeнитe oтпaдъци oт AEЦ “Koзлoдyй”: Πoгpeбaни зa вeчни вpeмeнa в Дoбpyджa или Cтpaнджa?

Бългapия e eднa oт 12-тe дъpжaви-члeнĸи нa Eвpoпeйcĸия cъюз,...

Кирил Вътев подписа споразумение с 5 организации за подпомагане на земеделието

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и пет...