Иван Христанов: Спряхме злоупотреби за стотици милиони!

0
128
ivan hristanov 4
Сподели новината.

Бившият зам. – министър на земеделието Иван Хвистанов заяви, че по време на управлението на предната коалиция, начело с „Продължаваме промяната“ са спрени злоупотреби за стотици милиони, само през ГКПП Капитан Андреево.

„Двама души са спечелили 250 милиона лева за 10 години. Сумата е щяла да стане близо 400 милиона за следващите 10 години. Спряната контрабанда доведе и до стимул на българските производители на зеленчуци и плодове. Ефектът беше сериозен.“- коментира Христанов в интервю за Periscop.bg.

Той сподели, че политическата формаци, от която той е кандидат за депутат, разполага с истинска и реална програма за икономически растеж и стимули на икономиката. Бившият зам.-министър каза още, че правителството, водено от Кирил Петков е доказало, че работи ефективно и професионално. Увеличени са значително пенсиите, бизнесът е получил компенсации и стимули за скъпия ток, хората като цяло са били предпазени от по-тежка инфлационна вълна. Христанов смята, че цените на газа ще паднат до няколко месеца, което ще повлияе позитивно върху овладяването на инфлацията.

Вижте цялото интервю в прикачения файл:

--------------------------