петък, април 19, 2024

Иван Христанов: Спряхме злоупотреби за стотици милиони!

Date:

Сподели новината.

Бившият зам. – министър на земеделието Иван Хвистанов заяви, че по време на управлението на предната коалиция, начело с “Продължаваме промяната” са спрени злоупотреби за стотици милиони, само през ГКПП Капитан Андреево.

“Двама души са спечелили 250 милиона лева за 10 години. Сумата е щяла да стане близо 400 милиона за следващите 10 години. Спряната контрабанда доведе и до стимул на българските производители на зеленчуци и плодове. Ефектът беше сериозен.”- коментира Христанов в интервю за Periscop.bg.

Той сподели, че политическата формаци, от която той е кандидат за депутат, разполага с истинска и реална програма за икономически растеж и стимули на икономиката. Бившият зам.-министър каза още, че правителството, водено от Кирил Петков е доказало, че работи ефективно и професионално. Увеличени са значително пенсиите, бизнесът е получил компенсации и стимули за скъпия ток, хората като цяло са били предпазени от по-тежка инфлационна вълна. Христанов смята, че цените на газа ще паднат до няколко месеца, което ще повлияе позитивно върху овладяването на инфлацията.

Вижте цялото интервю в прикачения файл:

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Извънредна заповед, която касае всички ученици!

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде...

Към Странджа идва потоп

В събота слънцето, облаците и дъждът ще танцуват заедно....

България и Румъния с грандиозен проект край Русе

Двете речни администрации на България и Румъния изграждат съвместна система за...

Неописуема трагедия в Кюстендил

Първи смъртни случаи на коклюш са регистрирани у нас...