Сподели новината.

Малко очаквано, но се оказа, че има кой да обори и победи кмета на Бургас – Димитър Николов. В ролята на Давид срещу Голиат влезе общинският съветник от СЕК – Константин Бачийски. На заседание на ОбС-Бургас, той успя да убеди градоначалника в стойността и значимостта на „Планът Бачийски“ до такава степен, че и самият Димитър Николов клекна. Той бе входирал докладна, с която на авиобазата в Равнец да има изграждане на общежития за работещите, детска градина, обслужваща зона с паркинг и търговски обекти, зона за спорт и отдих.

podpisi 8

Явно обаче Константин Бачийски успя да убеди кмета, че далеч по-голяма полза за Бургас и неговите граждани ще има предлаганото от него карго летище с безмитна зона. В подкрепа на Бачийски бе изпратено писмо дори от Президентството на България.

podpisi 10

Самият Бачийски бе организирал подписка за авиобазата в Равнец. Само за 2 дни и само с 1 шатра, той успя да събере близо 3 хиляди подписа в своя подкрепа. Любопитно е, че дори кметът Димитър Николов се спря, за да го поздрави. Освен това градоначалникът беше категоричен, че ще подкрепи всяка една идея на общинският съветник от СЕК, тъй като са в полза на Бургас.