Сподели новината.

 

4 тона спирт, конфискуван от Митница Бургас, ще бъде предоставен на лечебните заведения в града. Той ще се използва за нуждите на здравните работници. С него ще се подпомогне работата на лечебните заведения. Министерството на земеделието ще предостави на Бургас допълнителен автомобил за дезинфекция, с който ще се обработват улици и обществени пространства.

На 495 точки в Бургас са осигурени дезинфектанти. Това са здравни заведения, търговски обекти, превозни средства. До момента Общината е раздала 350 флакона с дезинфектант на домоуправителите в Бургас, за обработка на общите части в жилищните сгради. Ще бъде обявен телефонен номер за онези от тях, които още не са получили, но желаят.

В Бургас ще бъде получена доставка от София на лекарството, което се осигурява от Националния оперативен щаб за лечение на заразените. Очаква се градът да бъде зареден допълнително със защитни средства.

Назначени са отговорници, които да следят за наличието на течен дезинфектант във всички поставени дозатори. Общински служители доставят храна и всичко необходимо на възрастни хора и такива под карантина. Сепарирането на отпадъците на депото в Братово се преустановява от днес заради риск от заразяване на 40-те работници, обслужващи поточната линия.

Всички кметски наместници в община Бургас са на работните си места. По нареждане на кмета Димитър Николов те трябва да подпечатват служебни бележки на хората, живеещи извън регулациите на града, примерно в село Димчево, на работещи в него, за да нямат проблеми на контролно-пропускателните пунктове.

Димитър Николов проведе също така разговор с директора на ВиК – Бургас – за монтиране на повече улични чешми, за да бъде обезпечен с достатъчно вода за хигиенни нужди кв. „Победа“.

Броят на бедстващите грузинци се увеличи до 26. Осигуряваме им храна, лекарства и подслон. Очакваме да им се осигури коридор за напускане на страната, коментира кметът.