Сподели новината.

Излезе най-новият 13.3“ инчов лаптоп от серията на HP Spectre, който работи с операционната система Windows 10, Компютъра е с уникален дизайн и тежи само 1.1 кг.!!! С дебелина от едва 0.4 инчa – колкото една батерия AAA – той е и най-тънкият лаптоп в света от този клас спрямо всички модели налични на пазара към момента, предава Mashable, позовавайки се на проучване на американската компания.

Тялото на устройството е изработено от много здрав алуминий, а основата – от леки въглеродни влакна.

Бихте сметнали, че щом тънкостта е такъв приоритет, лаптопът би работил слабо. Но не е така. HP залага на последно поколение процесор Core i5 или i7 (в зависимост от конфигурацията) и е 8GB или 16GB RAM памет.

Хипербарната система за охлаждане спомагана от 2 вентилатора е причината лаптопа и неговите компоненти да са винаги хладни и готови за натоварване. Вътрешната памет за съхранение на HP Spectre 13.3“ може да достига до 1TB SSD, като има варианти и с 256GB SSD и 512GB SSD

Реклама

Дисплея е IPS, като 13.3”-инчовата версия се доставя с Full HD резолюция (1920х1080) или с 4K (3840 x 2160) резолюция, който многократно превъзхожда решението на Apple в този клас Macbook Air , чийто резолюция е едва 1440 x 900. Мониторът може и да е и тъчскрийн в зависимост от конфигурацията . Екранът на HP Specte изглежда невероятно , въпреки че 4К дисплея консумира повече ток и намаля издръжливост на батерията от 11часа на 7 часа работа.

Устройството има минимум два порта USB Тип-C и 3.5 мм жак за слушалки. От двете страни на клавиатурата има стерео високоговорители на легендарната марка за озвучителна техника   Bang & Olufsen. Американският производител посочва, че Spectre 13.3“ разполага с издръжливост на батерията от почти 11 часа. Четирите комбинирани батерии спомагат да се постигне това време на автономна работа,като са максимално добре подредени в тънкото шаси на Spectre. Детайлите в изработката са сравнени с точността при швейцарските часовници.

Също така модела разполага и с версия, при която дисплея на компютъра може да се обърне на 360° градуса и да се използва, като таблет – тъй наречения модел HP SPECTRE x360. В този случай може да намерите,че устройството е две в едно – от една страна пълноценен компютър, а от друга супер мощен таблет.

Разглеждайки преносимия компютър HP SPECTRE 13.3” от близо и вглеждайки се в детайлите, устройството изглежда по-скоро, като бижу отколкото, като лаптоп. Определено този преносим компютър е за ценители, които искат да притежават уникален компютър съчетан със страхотни параметри и производителност. Цените на различните моделите от тази серия може да видите от тук:

HP Spectre - Елегантен и мощен бизнес лаптоп