сряда, април 17, 2024

Градец или бъдещето на България?

Date:

Сподели новината.

Градец или бъдещето на България. Нашето утре.
Градец е прекрасно, китно село, сгушено в Котленския балкан, селище с богата и много интересна история и впечатляваща, разкошна възрожденска архитектура.

През Възраждането и веднага след Освобождението, селището е изключително богато, едно заради основния търговски път, който тогава минава покрай него, друго заради упоритостта и предприемчивост та на своите жители. Образование,  духовен живот, читалища, библиотеки. Образец за любознателност и ученолюбие. Наоколо са Медвен, Котел, Жеравна. От Градец са родом редица видни български революционни, просветни, военни и политически дейци.

 

Било е. Защото днес Градец е циганска република. Циганска автономия.

По-скоро победилата циганска анархия. Защото в селището днес живеят около 5000 цигани и около стотина българи. Кметът, Вече Братунов е, разбира се, от ДПС. И кметството му е образец за "етническия модел" на ДПС. Показателен. Това е моделЪТ. Всички цигани, без изключение се водят социално слаби и ползват с пълни шепи всички социални и здравни права, които ние така неразумно им предоставяме. Всички до един.

Същевременно обаче, унищожават варварски, брутално и нагло земи частна и общинска собственост и вековни гори.

 

Малкото българи в селото се опитват да се занимават със земеделие. Да си изкарват почтено и с труд прехрана, да печелят финансиране по линия на европейски програми, да влагат европейски пари в българската земя, да издържат семействата си в България,а не в чужбина.

Градешките цигани обаче, са им намерили цаката. От месеци насам ровят варварски земеделската земя, частна собственост,  обработена и засята и вадят камъни, които продават в строителството по Черноморието. Абсолютно нелегално. Добиване, превоз, продажба – без разрешителни, без лицензи, без ДК номера. Оборот и печалби за стотици хиляди левове, без една стотинка да влиза в бюджета като данъци, осигуровки и прочее. Пак напомням – всички тези "граждани" висят на нашия врат, ние ги издържаме, като им изплащаме стотици хиляди левове социални помощи, защото са цигани.

 

Та тези "бедни", "социалнослаби", "безработни", "граждани" си докарват стотици хиляди левове, унищожавайки варварски земя, която освен всичко друго е и в границите на Натура 2000. "Добиването" става посредством издълбаването на огромни кратери, някои от които дълбоки вече до 6 метра, които напълно унищожават всичко наоколо.

Дотук са напълно унищожени не по-малко от 1500 декара земеделска земя, пасища и ливади, само в землището на село Градец. Същото е и в землищата на околните селища.

А тази земя се обработва от хора, които са продали апартаменти, теглили са кредити, положили са усилия за да работят тази земя.

 

Да повторим пак – българите в Градец, около 100 човека теглят кредити, продават апартаменти, работят на полето от тъмно до тъмно, блъскат здраво, за да изкарат прехраната, да влеят пари от Европа в българската икономика и за да платят данъци и осигуровки.

Циганите в Градец, около 5000, които не са платили в живота си една стотинка данък, пенсионна или здравна осигуровка, които живеят изцяло на социални помощи, платени от данъците, таксите таксите и осигуровките на работещите българи, варварски и нагло унищожават земята, производството, хляба на тези, които ги издържат. На тези, които им плащат цял живот "помощи", защото са цигани.

И, когато българите потърсят обяснение или се опитат да си защитят собствената земя, циганите скачат с брадвите, вилите и сопите. Скачат на война. Заплашват да колят.

 

Стотици жалби – до полиция, прокуратура, кметове, папи, патриарси… Нищо. Полицаи, прокурори свиват уши, мънкат, усукват се, кършат пръсти и се скатават.

На практика, до днес, допреди да се разрази темата, държавата България отказва правосъдие, отказва сигурност, отказва защита на частната собственост, на правата и законните интереси на българските граждани в село Градец.

 

Държавата България мълчаливо признава управляваната от ДПС циганска автономия в Градец. Градец не е в ЕС,  със сигурност не е. В Градец българските закони и европейките регламенти не важат. Там управлява ДПС. Своята микро циганска автономия. Своя малък модел на утрешна България.

 

Това ще ни се случи, ако не променим посоката на движение. Ако не преосмислим поведението и търпението си. Ако продължим да си затваряме очите. Да се правим, че не виждаме какво се случва.

Ако продължаваме мълчаливо да търпим лицемерните "правозащитни" словесни полюции и онинизми на грантовите правозащитници и саксиените либерали, дето борят  "дискриминацията срещу ромите" от жълтите павета и околните им заведения. Красимир Кънев и останалите невротички с правозащитен плам в очите и позакъсняло акне, няма да се изкажат по тази тема. Те не се интересуват от дискриминация и насилие над българи, извършвано от цигани. Ще си мълчат като бити, знаете. Защото не е политкоректно, по техните критерии. За друго се плащат грантове.

 

Градец е етническият модел на ДПС. Градец е лицето му. Етнически модел на грозна експлоатация, не признаване на никакви закони и правила, неуважаване на частната собственост, цигански терор. Градец е столицата на победилата цигания. На "интеграцията", фалшива лъжа, която ни пробутват отдавна. Снимката е показателна.

Made in ДПС.

Когато си говорихме по този повод с хората в Градец, много от тях ми казаха "Или ние или те". Друг път, друг начин вече няма. Идат времена в които всеки ще трябва да избере от коя страна на приклада да застане.

 

 

Ангел Джамбазки

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голям бой в центъра на Силистра

В късния следобед на 14 април, около 17:00 часа,...

Амбицията на ЦИК – всички да са информирани за вота на 9 юни

Организацията на ЦИК започнала още от момента, в който...

Запалиха Олимпийския огън

Олимпийският огън бе запален на мястото където са се...

Обраха наследствената къща на бургазлийка във Вълчедръм

Телевизор "Самсунг", климатик "Дайкин", велосипед , 3 персийски килима,...