Начало БГ.бизнес Голямо предприятие в Раднево вдига заплатите
8

Голямо предприятие в Раднево вдига заплатите

765
0
Сподели новината.

Финансова инжекция получават мини „Марица Изток“. Това стана ясно от брифинга в Министерство на енергетиката след браншова среща.

БЕХ ще даде заем на мините в размер на 55 милиона лева. Той няма да е безлихвен. 50 милиона лева са предзназначени за инвестиции на мините. Допълнително още 5 милиона лева ще получат мините за разходи за персонал – увеличение на заплатите от октомври месец, както поясни енергийният министър Теменужка Петкова.

Тя констатира, че днешният диалог е бил много добър. Синдикатите пък откриха пропуски в исканията си, които ще коригират.

Няма да допуснем стотици милиони и милиарди да бъдат откраднати от някой в някаква посока, закани се президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Цената на въглищата да е пазарна, предлага още КНСБ. Мярката е абсолютно адекватна, изтъкна синдикалист номер едно. По независещи от него причини, дружеството не може да изпълни предварителния си план.

Консултанти на ЕК ще изготвят план за устойчиво развитие и ще станат ясни перспективите пред комплекса. Синдикатът настоява никой от миньорите да не загуби работата си и да се намери перспектива за следващите 10-15 години. КНСБ иска да види какъв е планът на мините до 2025 г.

Браншовият съвет ще се събира винаги по спешност, стана ясно още от брифинга.